Стефан Янев коментира скандала, който се разрази след изтеклия запис от

...
Стефан Янев коментира скандала, който се разрази след изтеклия запис от
Коментари Харесай

Стефан Янев с ключови думи за службите

Стефан Янев коментира скандала, който се развихри след изтеклия запис от съвещанието на „ Продължаваме промяната “.

„ Шефове на служби бяха определени по време на първото служебно държавно управление, в което бях министър председател. Тези назначения са фактически факт в първото служебно държавно управление преди към две години и процедурата на обосновката, методът, по който това се е случило, всички тези диспути, са се провеждали в Министерския съвет. Провеждано е съвещание на Министерски съвет, в което тези министри, които сега са някогашни, тогава бяха част от служебното държавно управление, а сега съставляват Политическа партия в този проблем. Те бяха част от това решение, което е безусловно законно “, изясни някогашният длъжностен министър председател.
-->
Той добави, че процедурата е спазена във всичките точки и запетайки.

„ Тоест няма такова предложение, което е обещано от някой, различен се е съгласил или не се е съгласил, или е настоял и всичко останало, с цел да не влизаме в такива елементи, задоволително сериозна е тематиката. Спазен е законът ", сподели още Янев.  

По думите на лидера на „ Български напредък “ днес е имало казус при връчването на мандата, тъй като президентът си е разрешил да дава и оценка.

„ Държавният глава си разреши да изрази вяра, която е в ръцете на Народното събрание, който взема решение дали един мандат ще бъде сполучлив, или несполучлив. Така че от тази позиция, да, невиждано е връчването на втория мандат “, разяснява Янев в ефира на bTV.

Според него трудно ПП-ДБ ще съберат поддръжка и в случай че се сформира държавно управление, то ще работи доста мъчно.

„ Когато приказваме за ръководството на страната, са нужни морал и доверие. Трусовете и свадите демонстрират ерозия на доверие в политическата класа “, разяснява още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР